02
Mar-2015

Czerwony Snaper

 

Nie trzeba być tęgim umysłem by się domyśleć iż podstawową strawą przeciętnego Indnonezyjczyka są (poza ryżem oczywiście) ryby. Kraj archipelag, rozsiany na ponad 17 000 wysp i wysepek to przede wszystkim morza i oceany dajace pracę oraz strawę ich mieszkańcom.

Pasar Ikan

Targowiska rybne “Pasar Ikan” znaleźć można w stołecznej Jakarcie, na turystycznej wyspie Bali, Lombok oraz na Nowej Gwinei. Zasada jest wszędzie ta sama. Mężczyźni królują na morzu kobiety zaś wcielaja się w rolę kupców.

Tuńczyk

Różnorodność ryb wyławianych w indonezyjskich morzach jest zaprawdę imponująca. Do najsmaczniejszych natomiast zaliczyć należy bez wątpienia Mahi Mahi, Barakudy i Czerwone Snapery znane jako Kakap Merah.

 

0

 likes / 0 Comments
Share this post:

comment this post

You must be logged in to post a comment.

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec